Foto: Robert Quarles van Ufford en drs. Floris Methorst

Op vrijdag 26 september is de vernieuwde UNESCO Bibliotheek in Utrecht feestelijk heropend. Het was een zeer geslaagde bijeenkomst met interessante sprekers en kleurrijke culturele activiteiten.

Voorzitter Floris Methorst startte de middag met een korte introductie. Daarna sprak Robert Quarles van Ufford, Algemeen Secretaris van de Nationale UNESCO Commissie. Namens UNESCO Nederland bood hij een historische publicatie aan: het verslag van de allereerste UNESCO vergadering in 1946. Een waardevolle aanwinst voor de collectie.

Laurens van der Zee, Stadsdichter van Wageningen en voormalig voorlichter van Stichting UNESCO Centrum Nederland hield vervolgens een inspirerende toespraak over verleden en toekomst van de UNESCO Bibliotheek.

Floris Methorst presenteerde daarna de UNESCO Tablet met daarop meer dan 250 gratis digitale UNESCO publicaties, foto’s en videos.

Daarna werd de vernieuwde UNESCO Bibliotheek officieel geopend en volgden optredens van Zarjanka: Russische volksmuziek en -dans, en Jilted: Jazz met een vintage randje en country met een vleugje humor.

Graag bedanken we het publiek, de sprekers en de organisatie voor de zeer geslaagde opening van de vernieuwde Bibliotheek UNESCO.